De laatste dag in Vancouver
Door: Harry
Blijf op de hoogte en volg
22 Augustus 2019 | Canada, Vancouver
Donderdag 22 augustus is onze laatste volle dag in Canada. We hebben er voor gekozen om een deel van de dag vandaag ergens naartoe te gaan en vanmiddag voor een groot deel van de middag thuis te zijn. Hiermee komen we het meest tegemoet aan de wensen van ieder. Ook geeft dat de ruimte in tijd om al voorzichtig met inpakken te beginnen. Vanmorgen eerst naar Granville Island gegaan. Een klein stukje Vancouver op een schiereiland. Het ligt onder de snelweg over de Fraser River. Allemaal kraampjes, winkeltjes en kleurrijke stands waarin van alles te koop is. Een van de grootste publiekstrekker is de public Market. Een goederen markt met ook allerlei eettentjes. We kopen bij een banketbakker wat lekkers voor thuis. O.a. nanaimo bar, brownies en parade cake. Nadat we alles hebben gezien wat we wilde zien, natuurlijk een lunch hebben gehad, zijn we naar huis gereden. Onderweg nog wat spareribs gehaald. De jongens leek het geweldig om de grote barbecue te gaan gebruiken. Als we thuis zijn wordt als eerste het zwembad in gebruik genomen. Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen maar mooi weer gehad op gisteren na. In het verslag heb ik dat niet benoemd maar gisteren hadden we typisch Vancouver weer. Een regenachtige ochtend en ook een deel van de middag was er nog regen. We zijn om die reden met de jas aan naar Science World gegaan. Eigenlijk te warm maar meer om droog te blijven. Vandaag was weer een “gewone dag” met alleen maar zonneschijn en hoge temperaturen. Vandaar dat het zwembad een prima ding is voor dergelijke situaties. Naast het zwemmen zijn de jongens vooral bezig geweest met de waterstofzuiger. Het zwembad ziet er dan ook weer prima uit. Tegen 17.00 uur wordt de barbecue aangestoken. Het gaat op gas dus dat is een makkie. De jongens bakken de spareribs vakkundig. Het was dan ook heerlijk eten. Na het eten gaan we alvast wat inpakken en een wasje draaien. De tijd tikt door en morgen zullen we om 11.00 uur het huis moeten verlaten. Jammer maar onvermijdelijk. Via het internet hebben we de incheck voor morgen gedaan. Volgens alle meldingen is het door de luchtvaartmaatschappij goed ontvangen maar een bevestiging voor ons via de mail blijft uit. Of het echt goed is gegaan weten we morgen. In het ergste val is het niet goed door gekomen en moeten we ter plaatse opnieuw inchecken. Mogelijk krijgen we dan een minder leuke plek in het vliegtuig als dat we vandaag hebben aangegeven. Zorg voor morgen.
Tot slot nog een technisch aandachtspunt. De site waarin we onze verhalen en foto’s plaatsen heeft een beperkte opslagruimte. Zeker voor foto’s. Op dit moment is er nog ruimte voor 4 foto’s. Om voor de laatste dag een nieuwe site te gaan gebruiken leek me niet handig. Vandaar dat ik er voor kies de laatste twee verhalen (deze en die van de terugreis) ook hier te plaatsen en dus samen niet meer dan 4 foto’s te kunnen plaatsen. Als we terug zijn in Nederland hebben we de mogelijkheid om alsnog meer foto’s met ieder te delen. Via de mail wordt ieder daarover geïnformeerd.
Rest ons hier in huis voor de laatste keer alle lichtschakelaars bij langs te gaan en proberen een goede nachtrust te krijgen voor de extra korte nacht die we van vrijdag op zaterdag in het vliegtuig zullen hebben. Als alles volgens schema loopt zijn we zaterdag rond 11.00 uur weer in Nederland en verwachten we de tweede helft van de middag weer thuis te zijn. Ik het laatste verhaal zal de daadwerkelijke terugreis worden beschreven.