Toen en nu - Reisverslag uit Tsawwassen, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu Toen en nu - Reisverslag uit Tsawwassen, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu

Toen en nu

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg

19 Augustus 2019 | Canada, Tsawwassen

Vanmorgen hebben we besloten op tijd naar Smitty’s in Sidney te gaan voor het ontbijt. Betekent geen extra rommel in het huis die we gaan verlaten en een leuke afsluiting van de periode op Vancouver Island. Onderweg naar Sidney geeft Vincent aan zich niet zo lekker te voelen, vergelijkbaar als twee dagen eerder wat Richard had. Betekent als ontbijt voor Vincent alleen een pancake. De rest van het gezin aan allerlei lekkers wat natuurlijk weer meer dan genoeg is. Het bijzondere is wel dat we drie jaar geleden ook naar dezelfde Smitty’s zijn geweest en dat we toen de zelfde tafel kregen toegewezen en door de zelfde serveerster werden bediend. We komen een dergelijke ervaring later vandaag nogmaals tegen.
Nadat we weer thuis zijn, ruimen we de laatste dingetjes op en zorgen er voor dat alles in de auto komt. Niets vergeten, dan gaan we definitief dit huis verlaten. Een derde hoofdstuk wordt gesloten in dit vakantieverhaal
We gaan richting Parksville om nog een keer bij tante langs te gaan. Onderweg een hapje gegeten want het is inmiddels 13.00 uur geweest. Rond 14.10 uur komen we bij tante. John en Susan zijn er ook. Ze hebben met elkaar de tuin gedaan. Een paar gezellige uurtjes met koffie en zucchini cake. De tijd vliegt en rond 16.00 uur moeten we richting Duke Point om met de ferry van 17.45 uur naar het vaste land te gaan. Drie jaar geleden gingen we van Tsawwassen naar Duke Point met de Queen of Alberni. Vandaag gaan we van Duke Point naar Tsawwassen met die zelfde Queen of Alberni. Een omgekeerde ervaring. Onderweg ziet Johan bij toeval nog 4 walvissen. Te kort om foto’s te maken en te kort om wie dan ook van ons daar deelgenoot van te maken.
Het is inmiddels ruim over zessen dus een klein hapje op de boot is wel wenselijk. We komen om 19.45 uur aan op het vaste land. Ons nieuwe huis is hemelsbreed ongeveer 5 kilometer van het aankomstpunt maar via de weg ongeveer 9 kilometer. Dat betekent 12 minuten rijden en we zijn er. Een verbijsterend mooi huis met heel veel techniek. De gate gaat elektrisch maar zelfs is er een elektrische dobbelsteen. Lichtschakelaars zijn ontelbaar en we moeten nog erg zoeken wat is voor wat. In de kamer zijn rond de 36 schakelaars. We gaan eerst de slaapkamers verdelen en de koffers op z’n plek zetten. Daarna alles in de kasten of ophangen wat er uit moet en tot slot met elkaar aan de bar om een toost uit te brengen op ons nieuwe huis. Het uitzicht bij nacht is schitteren, de kamers en alle voorzieningen prachtig. Kortom genieten en er is nog veel te ontdekken. We hebben al even een spelletje pool gespeeld en Johan heeft een vuurtje gestart op het terras bij het zwembad. Niet elektrisch maar op gas. Morgen een rustige start van de dag en op ontdekkingstocht. Straks ga ik proberen alle lampen weer uit te krijgen die de jongens overal hebben aan ge daan. Een leuke uitdaging.

• 20 Augustus 2019 - 09:55

Louise Den Besten:

En, zijn de lampen uitgegaan of moesten jullie slapen met het licht aan.

• 20 Augustus 2019 - 15:18

Gelukkig werd het donker. Er is een systeem in te vinden om alles uit te krijgen. Per paneel branden er controle lampjes die aangeven wat aan en wat uit staat. Dit helpt enorm. Ook helpt het als het buiten donker is. Dan zie je meteen wat er wel of niet gebeurt.

• 20 Augustus 2019 - 20:27

Marry Van Vliet:

Lieve vrienden,
    Weer met veel plezier jullie belevenissen gelezen!! Jullie hebben het daar zo bijzonder dat het moeite zal kosten om straks afscheid te nemen van dat prachtige land. Zoveel verschillende indrukken en ik denk dat Johan niet meer weet hoeveel foto's hij heeft gemaakt. Dat wordt echt minstens twee avonden op de laptop kijken;=))
    Wel bijzonder om in zo'n huis te wonen waar 'alles' met één knop te bedienen valt. Morgen pakken en donderdag naar Roemenië. Ben benieuwd. Ik heb een flinke 'warming up' gekregen van jullie leuke interessante ervaringen..we kunnen t.z.t. onze verhalen uitwisselen..
    Tot het laatste genieten dat is denk jullie planning..alles zo goed voorbereid zal dat zeker lukken.
    Onze zonnige groeten naar jullie toe..het wordt warm de komende dagen..
    Liefs en goeds van ons beiden,
    Marry

Tags: Tsawwassen