Van zuid naar noord. - Reisverslag uit Nanaimo, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu Van zuid naar noord. - Reisverslag uit Nanaimo, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu

Van zuid naar noord.

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg

05 Augustus 2019 | Canada, Nanaimo

De nacht is een stuk beter geweest voor Diana dan de vorige. De protectie helpt en dat betekent geen nieuwe bultjes of extra jeuk. Een goede start van de dag dus. Na het ontbijt gaan we naar het zuiden. Een natuurgebied ten zuide van Nanaimo met een hangbrug is ons doel. Het gebied heet Haslam en de brug gaat over Haslam Creek. Een lastig te vinden object, aangezien het niet met verharde wegen is te benaderen. Ook zal het laatste stuk gelopen moeten worden om uiteindelijk bij de hangbrug te komen. De uitdaging is meer dan de moeite waard. De hangbrug is stevig maar is gemakkelijk in beweging te krijgen. De jongens doen dan ook flink hun best om dit voor elkaar te krijgen. Nadat we het gebied weer uit zijn, rijden we met een bruine auto i.p.v. een zwarte. De onverharde paden stuiven enorm en laten dan ook een behoorlijk spoor achter. Inmiddels is het al tegen 13.00 uur zodat “honger” ons een kant op drijft. We komen in de food court van Woodgrove terecht. Uitgebreide keuze en voor ieder wat hij maar wil. Een food court is een groot plein mat rond om het plein allerlei verschillende aanbieders van allerlei soorten eten. Japans,Grieks, Amerikaans of Vietnamees is mogelijk maar ook alle fastfood ketens zijn vertegenwoordigd. Het hele plein is met zitjes ingedeeld. We zoeken een leuke plek om even rustig te zitten voor de lunch. Na de lunch lopen we nog wat rond en Richard koopt zich een souveniertje. Een zelf te bouwen waterpomp en een zelf te bouwen behendigheidsspel. Voordat we naar huis gaan halen we nog wat boodschappen bij de Walmart en gaan tenslotte naar huis. Thuis even rustig aan doen, de auto even gewassen en dan wat eten. We besluiten naar Fanny Bay te gaan. Dit is de plek waar we 3 jaar geleden een week een huis hadden gehuurd. Een mooie plek. Nog altijd en van de favoriete huizen die we gehad hebben. Op de terugweg nog even langs Tante. Ze heeft een pan soep gemaakt voor ons. De pan is groot genoeg en we smullen heerlijk van de soep. Tegen half negen nemen we afscheid en gaan naar huis. Onderweg nog benzine gehaald omdat we morgen een flink stuk gaan rijden naar de familie in Campbell River. Thuis nog even een beetje film gekeken en dan afronden en bed-vaardig maken. Morgen een nieuwe dag.

• 06 Augustus 2019 - 04:32

Louise Den Besten:

Gelukkig dat de brug leuningen had!!

• 06 Augustus 2019 - 08:23

Marry Van Vliet:

Lieve mensen,

Het is iedere dag weer leuk om jullie spannende en bijzondere belevenissen te lezen. Ook de inwendige mens komt geheel aan zijn trekken als ik al die heerlijkheden voorbij zie komen!!Op zich al een feest! Gelukkig dat Diana niet meer belaagd wordt door de bekende vliegende stekers!! Universeel dus!!
    Mooie foto's trouwens!!
    Gewoon doorgaan met genieten, indrukken verwerken...en weer nieuwe indrukken!!
    Heel veel goeds en liefs, tot het volgend verrassend verslag!!
    Dick en Marry