Verrassing voor twee. - Reisverslag uit Parksville, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu Verrassing voor twee. - Reisverslag uit Parksville, Canada van Familieroor2019 - WaarBenJij.nu

Verrassing voor twee.

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg

01 Augustus 2019 | Canada, Parksville

Afgelopen nacht hebben we eindelijk in The fairmont Empress geslapen. Heerlijke bedden en een goede temperatuur waren een voorwaarde waardoor de rust goed was. Vanmorgen kwamen we elkaar weer tegen in de Q at the Empress. De ruimte waar o.a. Het ontbijt wordt geserveerd. Johan en Vincent vertelden dat ze gisteravond samen in de bar van het hotel aan de Empress 1908 Gin hadden gezeten. Sterk spul, dat voel je en dat zie je aan de rekening.
Het ontbijt is goed verzorgd en de entourage is stijlvol. Na het ontbijt gaan Johan en Richard naar Miniature world. Prachtig nagemaakte stukjes Canadese geschiedenis en zeer gedetailleerd weergegeven taferelen. Diana, Vincent en ik zijn nog even de stad in geweest. Om 11.00 uur is het tijd om uit te checken. De auto wordt voorgereden en de koffers worden voor ons in de auto gezet. Alles in stijl.
We besluiten meteen Victoria te verlaten en naar het noorden te gaan. Onderweg gaan we naar Chemainus. Een plaats die bekend staat om alle muurschilderingen. Was het vanmorgen in Victoria nog vroeg en dus bewolkt en nog niet warm, werd het naar mate we meer naar het noorden gingen steeds warmer maar werd de bewolking dikker. Even de benen strekken in Chemainus en wat foto’s maken en dan door naar ons huis in Nanoose bay. We hebben nog tijd over dus gaan we onderweg nog even bij Shopping mall Woodgrove in Nanaimo aan. O.a. Een relish dog genomen en nog even rond gekeken. Daarna richting ons nieuw huis. Om 15.58 uur komen we aan. Met de code de sleutel uit het kastje gehaald en om precies 16.00 uur stappen we naar binnen. Een mooi huis in het bos waar we weer nieuwe dingen gaan beleven. De kamers verdelen en dan nog even wat boodschappen doen. Aansluitend nemen we wat avondeten en besluiten inze tante te verrassen door nog even langs te gaan. Na 3 keer bellen geen reactie. Ook brandt er geen licht. Aangezien onze neef een halve kilometer verderop woont, besluiten we daar naartoe te rijden. Neef John is thuis. Na een kort welkom, belt hij z’n moeder om te horen of hij wel contact krijgt. John geeft aan dat ze eigenlijk altijd de telefoon hoort. Helaas geen reactie. We worden wat ongerust.Tante heeft begin dit jaar 3 maanden in het ziekenhuis gelegen en is op 11 dagen na 91 jaar. Wat zal er gebeurd zijn? John stelt voor dat wij weer terug gaan naar het huis van tante en dat hij er ook meteen aan komt. Als we samen daar zijn gaat John eerst naar binnen. De verrassing die wij voor onze tante hadden, had tante voor ons. Niets aan de hand. Ze was met de auto weg geweest om at boodschappen te doen. Vanmiddag had ze de tuin gedaan en daarom was ze begin van de avond nog even voor o.a. melk naar de Quality Food gegaan. Ieder weer gerust gesteld.
We zijn meer dan welkom en hebben weer leuke verhalen gehoord. Ook zijn we getrakteerd op een heerlijke lemoncake. Vanmorgen had ze een grote cake gebakken.
Tegen 20.30 uur gaan we weer richting ons nieuwe huis. Nog even wennen en de route naar het huis leren kennen. Mooi dat het in het bos staat maar het vinden kost daarom iets meer tijd.
Na de lange reis en een toch wel druk programma zullen we de komende nacht vast goed slapen.

• 02 Augustus 2019 - 03:36

Louise Den Besten:

Ziet er goed uit, allemaal. Veel plezier en de groeten aan tante!

• 02 Augustus 2019 - 06:31

Marry Van Vliet:

Laiverds,
    Toch wel even schrikken zoals jullie beschreven.
    Ik moest lachen om dat 'sterke' spul en het prijskaartje..Maar..je moet alles beleefd hebben en dat doen jullie. Tot nu toe zijn alle belevenissen super!!
    Wat me opvalt: Alles loopt op rolletjes bij jullie. Dat hebben jullie pico bello voorbereid, kan niet anders..
    Ik zou zeggen: gewoon doorgaan, volop genieten, ontmoetingen, bijzonderheden, verrassingen, kan allemaal!!
    Wij gaan het weekend naar 's Gravenzande, naar mijn broer. Hij nodigde ons uit voor het varende corso in het Westland..Gaan we zien!!
    Goed weekend blije vakantiegangers en tot horens!
    Lieve groeten ook van Dick,
    Marry